Walk of Peace 2022

Een bijzondere Vredeswandeling in Zwolle

Op zaterdag 17 september vindt deze informatieve wandeling van de Vredesweek plaats in de Zwolse wijk Assendorp. We komen om 13.30 uur samen in het wijkcentrum ‘De Enk’ Enkstraat 67.

Voordat we op weg gaan onthullen we het Vredesbeeld. Kinderen uit Zwolle en een kunstenaar maken dit beeld. Samen met enkele gastsprekers van de gemeente en uit de buurt geven we daar ook vorm aan Zwolle Vredesstad.

Wandelen of fietsen

Als deelnemer wandel je ongeveer 3 km in één van de groepjes door de wijk Assendorp. Je verkent zo met je groepje de wijk en neemt deel aan verschillende activiteiten van zo’n 20 minuten van wijkbewoners en organisaties in de wijk. Er is ook een fietsgroep als je liever fietst. En ben je slecht ter been dan is er zelfs de mogelijkheid van de fietstaxi van Fietsjoe.

Thema ´Generatie Vrede staat op!`, Zwolle Vredesstad.

We hopen dit jaar een inspirerende Walk of Peace te hebben, waarbij we veel te weten komen over de bewoners en de organisaties in Assendorp. Wellicht levert het jou ideeën op om ook bij jezelf nog iets extra te doen aan vrede, duurzaamheid, klimaat, voor vluchtelingen en ruimte voor groen.

Praktische zaken

De kosten worden deels gedekt door een vrijwillige bijdrage van jou en andere deelnemers. Je kunt een hapje en een drankje nemen voor een klein bedrag.

Organisatie

Het Vredesplatform Zwolle organiseert de Walk of Peace 2022 voor de 5e keer. In het Vredesplatform werken verschillende kerken en stromingen in Zwolle samen. Nu werken ook Amnesty International, COC, Vijftig Tinten Groen en de Dominicanenkerk mee.

Geef je op via: vredesplatformzwolle@gmail.com

Na afloop kun je (veganistisch) eten bij Eureka aan het Assendorperplein. Dit is voor eigen rekening. Geef je vooraf op, als je hieraan wilt deelnemen.

Comments are closed.