Kloostercollege in het Dominicanen-klooster op 5 november 20.00 uur

Toen Godfrey Nzamujo vanuit Amerika terugkeerde naar het continent van zijn geboorte, verbaasde hij zich over wat hij aantrof: “van oost naar west zag ik mooie rivieren, een Afrika dat rijk was aan mogelijkheden, maar ik werd verschrikkelijk boos en gefrustreerd omdat ik me afvroeg hoe zo’n rijk continent zo arm kon zijn.”
Als dominicaan liet broeder Godfrey zich inspireren door Dominicus, die zei: ‘studeer, bid en deel de vruchten ervan met je broeders om hen te bevrijden’. Dus zette broeder Godfrey de schep in het stuk grond dat hij in 1985, na lang aandringen, door de lokale overheid in toegewezen kreeg. Het was een stortplaats waar zelfs geen onkruid groeide.
Toch ontstond juist daar het Songhai center: een innovatief, ecologisch zero-waste landbouwcentrum.

Voormalig voorzitter van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon was er te gast en zichtbaar geëmotioneerd door wat hij er aantrof: ‘Ik had nooit gedacht dat ik dit te zien zou krijgen.’

Meer Lezen: https://www.kloosterzwolle.nl/programma/kloostercollege-met-godfrey-nzamujo-en-meino-smit

Comments are closed.