In Memoriam Henk Blom

In de vroege morgen van vrijdag 1 oktober 2021  overleed in de leeftijd van 79 jaar Henk Blom, hij was jarenlang lid van het Vredesplatform in Zwolle. Hij zou 14 oktober 80 geworden zijn. We verliezen in Henk een  actief lid van het Vredesplatform. Henk had veel overzicht over wie allemaal in de stad met vrede bezig was en hij had een groot netwerk.

Ook had Henk een goed gevoel voor hoe mensen aan te spreken via mail en brieven. Hij hielp ons om de politiek te benaderen en zo verzoeken te doen om vrede op de agenda te zetten van plaatselijke partijen. Hij wist als geen ander dat je die verzoeken keer op keer opnieuw moest doen.

Als we iets vergaten mee te nemen op de agenda wist Henk dit aan te vullen op een rustige en inspirerende manier.

Zijn bijdrage vanuit in eerste instantie het Platform voor Religies en Levensbeschouwing en zijn algehele kennis van het kerkelijk leven in Zwolle was een verrijking voor het Vredesplatform.

Ook bij de herdenking van 75 jaar Hiroshima in Zwolle 6 augustus 2020 deelde Henk enthousiast kraanvogels uit op de markt in het centrum van Zwolle.

Wij zullen zijn inzet enorm  missen en ook zijn kennis van het vredesgebeuren in Nederland en in de wereld.

Het Vredesplatform Zwolle, Aart Hoogcarspel, Anneke Nusselder, Jolan van de Waeter, Raymond Nagelmaeker, Hanneke Buurman, Theo Brand, Sytse Tjallingii en Marlies Tjallingii

Comments are closed.