Zaterdag 18 sep. 13.30 uur: Walk of Peace

13.30 – 16.00 uur: Walk of Peace. Samen met Pax voor Vrede en de landelijke Raad van Kerken. Wandeling in kleine groepen door de wijk Dieze (4 kilometer). Onderweg gesprekken en verhalen over ‘Jij hoort erbij’. De Walk of Peace in Zwolle is dit jaar ook de landelijke Walk of Peace.

We komen op zaterdag 18 september om 13.30 uur samen bij Openbare Basisschool De Springplank, Beukenstraat 83 in Zwolle. Hier zullen we de Walk of Peace openen. Dat doen we samen met Geert van Dartel (voorzitter Raad van Kerken in Nederland), Maryem Lhajoui (Pax voor Vrede) en de Zwolse wethouder Michiel van Willigen.

Stadsdichter

De Zwolse stadsdichter Sarah Lucassen zal haar bijdrage leveren in de vorm van een Vredesgedicht. Hoe de kinderen van de school erbij betrokken worden is nog een vraag die de kinderen zelf gaan beantwoorden als ze na de vakantie met het thema aan de slag gaan.

Wandelen of fietsen

In kleine groepen door de wijk Dieze lopend, verkennen we de wijk en maken we contact met wijkbewoners en organisaties in een wandeling van ongeveer 3,5 kilometer. Ook zal er een fietsgroep zijn die de route op de fiets aflegt voor mensen die minder gemakkelijk lopen.

Thema ‘Inclusief samenleven’

We hopen dat we dit jaar een mooie Walk of Peace kunnen hebben zonder beperkingen en dat we veel te weten komen over de bewoners en de organisaties in Dieze, een zeer interculturele stadswijk. Daarom biedt het thema ‘Inclusief samenleven’ (‘Jij hoort er bij’!) een prachtige aanzet tot verbinding.

Praktische zaken

De kosten worden deels gedekt door een vrijwillige bijdrage van de deelnemers. Er zullen hapjes en drankjes beschikbaar zijn voor een klein bedrag. Bij de locatie waar we starten en ook weer eindigen (Openbare Basisschool De Springplank, Beukenstraat 83, 8021 XA Zwolle) is voor fietsen en auto’s volop parkeergelegenheid.

Organisatie

De Walk of Peace 2021 wordt georganiseerd door Vredesplatform Zwolle, in samenwerking met Amnesty International , OBS De Springplank, Alevitische Culturele Vereniging Zwolle, De Bolle Bieste (Wijkvereniging), Stichting Focus, Leger des Heils, Vluchtelingen Werk Nederland, Stichting Present, Saeed en Vizier Oost.

Doe je mee? Graag vooraf opgeven via: vredesplatformzwolle@gmail.com

Comments are closed.