Donderdag 21 september – Internationale dag van de Vrede

Internationale   Dag   van de Vrede

11.00-17.00  Leef de vrijheid    Cibap & Ontwerpfabriek, Nijverheidstraat 11

Installatie Shoefitti door studenten van Cibap, Vakschool voor verbeelding.

Ga eens staan in de schoenen van een ander…wat zie je dan?


17.30-18.00  Vredes meditatie Grote Markt bij de Engel

Vredes meditatie: sit-in en sta-stil bij vrede door Zwols Vredesplatform en Stilte werkers in Zwolle


Zoektocht van Christen en Moslim – Oosterkerk, Bagijnesingel

19.30: inloop

20:00  Gesprek met Herman Koetsveld en Enis Odaci

Dominee Herman Koetsveld (PKN Hengelo) en islamkenner Enis Odaci werken sinds 2009 samen om beelden van angst en wantrouwen in de samenleving te doorbreken. Zij worden regelmatig gevraagd voor radio, televisie en publiceren regelmatig artikelen over cultuur, samenleving en godsdienst. Ook hebben zij een website: www.koetsveld-odaci.nl  ‘Een website die vooral gaat over een samenwerking tussen twee mensen die zo op het eerste gezicht uit twee totaal verschillende werelden komen. Wij, Herman Koetsveld en Enis Odaci, zijn ervan overtuigd dat wij vanuit die verschillende tradities, een christelijke en een islamitische, een bescheiden bijdrage kunnen leveren aan het wegnemen van wantrouwen in de samenleving.’

Christen en moslim maken zich samen sterk voor vrede

Vredesweek: Koetsveld & Odaci in Oosterkerk Zwolle

 

Koetsveld & Odaci vertellen op donderdag 21 september in de Oosterkerk over hun vriendschap als christen en moslim. Ruim zeven jaar trekken zij samen op met publicaties, lezingen en zo nu en dan een bijdrage in de media. De twee Tukkers komen naar Zwolle in het kader van de Vredesweek. De avond begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom.

 

Herman Koetsveld is protestants predikant in Hengelo. Enis Odaci is verkeerskundige en oprichter van de stichting Humanislam. Hij woont in dezelfde stad. Ze kwamen elkaar op het spoor via het ‘Manifest van Advent’. Daarin spraken veertig Twentse predikanten zich uit tegen de verharding van het maatschappelijk debat en het wegzetten van bevolkingsgroepen.

 

De taal van vertrouwen

Het duo gelooft in ‘de taal van het vertrouwen’. Die taal diepen zij op uit hun eigen traditie, christelijk en islamitisch. Het is de taal die mensen aanspreekt op hun bronnen van hoop en liefde. Het is de taal die de morele keuzes scherp houdt. Aan de hand van persoonlijke ervaringen én de actualiteit vertellen Koetsveld & Odaci hun verhaal en gaan ze in gesprek met de aanwezigen.

De bijeenkomst maakt deel uit van het programma van Vorming & Toerusting van de Oosterkerk en tevens van het programma van de Vredesweek 2017 in Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.