vrede ook in Zwolle

Dinsdag 19 september

Praktische informatie over de avond. Datum: Dinsdagavond 19 september Inloop: 19.15 uur Avondprogramma: 19.30 – 21.00 uur Adres Stadkamer: Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV, Zwolle

 

Een avond over vluchtelingen in twee delen

In de vredesweek op Dinsdagavond 19 september in Zwolle zal een avond worden georganiseerd in de Stadkamer met als onderwerp: een avond over vluchtelingen in twee delen. Zoals de titel al suggereert zal de avond bestaan uit twee aparte maar gerelateerde delen.

19.15  Zaal open

19:30-21:00  Amnesty Zwolle: het indrukwekkende verhaal van Sameer Hannan over zijn vlucht naar Nederland.

Het eerste deel van avond zal bestaan uit het persoonlijke vluchtverhaal van Sameer Hannan en het verhaal van Miriam van Voornveld die onderzoek heeft gedaan naar het delen van zo een verhaal met jongeren. Sameer Hannan komt naar eigen zeggen uit ‘het prachtige Aleppo’, Syrië. Van oorsprong is hij Apotheker en woont op dit moment samen met zijn vrouw, zoon en dochter in Zwolle Zuid. Hij zal zijn persoonlijke, indrukwekkende verhaal deze avond delen aan de hand van foto’s en er zal veel ruimte zijn voor dialoog en vragen. Miriam van Voornveld zal daarna wat vertellen over haar afstudeeronderzoek bij vredesorganisatie PAX, waarbij ze heeft gekeken naar de effectiviteit van het delen van zulke verhalen en het praten met studenten over dit onderwerp. Het is wonderbaarlijk wat het met jongeren – maar ook mensen in het algemeen – doet om met in plaats van over vluchtelingen te praten.

21:30-23:00  ‘Weg van Vluchtelingen’, Presentatie in woord en beeld door kunstenares Joanne Schröder.                Voorafgaand aan de presentatie vertoont zij een fotoreportage van het ontruimde Vluchtelingenkamp Idomeni in Griekenland, waar zij vorig jaar april geweest is. Ze heeft daar met kinderen een creatieve workshop geleid. Hierna volgt een diapresentatie van haar kunstwerken en gedichten van de Amsterdamse dichter Immemars, voorgedragen door de Zwolse journalist Anton Cramer, die ook vragen stelt. Interactie met het publiek is welkom.

Tijdens de pauze en aan het einde van de presentatie vindt mogelijk een muzikaal optreden plaats door een Syrische familie.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

zaterdag 21 sept

11.00 – 12.00  Meditatieve aandacht voor vrede  Rode Torenplein – ook voor kinderen 13.30 – 16.00  Walk of Peace  –  wandeling door Holtenbroek (4 km)            onderweg gesprek en verhalen over ‘Vrede verbindt over grenzen’            Start en einde bij de ULU moskee, Gombertstraat 340            Gratis deelname. Graag tevoren aanmelden: walkofpeacezwolle@gmail.com

Read More

zondag 22 sept

9.30 – 10.30    Oecumenische Vredesdienst – OLV Basiliek (Peperbuskerk)            mmv Oosterkerk, Thomas a Kempisparochie, Lutherse kerk, Remonstranten,                         Doopsgezinden en Basisbeweging 10.30 – 11.30  Ontmoeten met koffie/thee in Lutherse kerk, Koestraat 4 11.30 – 12.30  Intercultureel dansen voor kinderen en volwassenen, door SLAG,            Lutherse gemeente en ULU moskee 9.30 – 10.30    Viering Vredeszondag […]

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.