vrede ook in Zwolle

Dinsdag 19 september

Praktische informatie over de avond. Datum: Dinsdagavond 19 september Inloop: 19.15 uur Avondprogramma: 19.30 – 21.00 uur Adres Stadkamer: Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV, Zwolle

 

Een avond over vluchtelingen in twee delen

In de vredesweek op Dinsdagavond 19 september in Zwolle zal een avond worden georganiseerd in de Stadkamer met als onderwerp: een avond over vluchtelingen in twee delen. Zoals de titel al suggereert zal de avond bestaan uit twee aparte maar gerelateerde delen.

19.15  Zaal open

19:30-21:00  Amnesty Zwolle: het indrukwekkende verhaal van Sameer Hannan over zijn vlucht naar Nederland.

Het eerste deel van avond zal bestaan uit het persoonlijke vluchtverhaal van Sameer Hannan en het verhaal van Miriam van Voornveld die onderzoek heeft gedaan naar het delen van zo een verhaal met jongeren. Sameer Hannan komt naar eigen zeggen uit ‘het prachtige Aleppo’, Syrië. Van oorsprong is hij Apotheker en woont op dit moment samen met zijn vrouw, zoon en dochter in Zwolle Zuid. Hij zal zijn persoonlijke, indrukwekkende verhaal deze avond delen aan de hand van foto’s en er zal veel ruimte zijn voor dialoog en vragen. Miriam van Voornveld zal daarna wat vertellen over haar afstudeeronderzoek bij vredesorganisatie PAX, waarbij ze heeft gekeken naar de effectiviteit van het delen van zulke verhalen en het praten met studenten over dit onderwerp. Het is wonderbaarlijk wat het met jongeren – maar ook mensen in het algemeen – doet om met in plaats van over vluchtelingen te praten.

21:30-23:00  ‘Weg van Vluchtelingen’, Presentatie in woord en beeld door kunstenares Joanne Schröder.                Voorafgaand aan de presentatie vertoont zij een fotoreportage van het ontruimde Vluchtelingenkamp Idomeni in Griekenland, waar zij vorig jaar april geweest is. Ze heeft daar met kinderen een creatieve workshop geleid. Hierna volgt een diapresentatie van haar kunstwerken en gedichten van de Amsterdamse dichter Immemars, voorgedragen door de Zwolse journalist Anton Cramer, die ook vragen stelt. Interactie met het publiek is welkom.

Tijdens de pauze en aan het einde van de presentatie vindt mogelijk een muzikaal optreden plaats door een Syrische familie.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Zondag 17 september

09.30 Oecumenische vredesdienst – OLV Basiliek (Peperbus) m.m.v. Basisgemeente De Werkplaats, Doopsgezinde Gemeente, Ev. Lutherse Gemeente, Oosterkerkgemeente (PKN) en Thomas a Kempisparochie (RK). Voorganger: Ds. Andries Bakker   14.00 Gebedshuizenpad: bezoek aan kerk, synagoge en moskee Start bij Dominicanenkerk, Assendorperstraat 29 (fiets mee voor eigen vervoer naar de andere locaties) Bijdrage voor deelname: € 5 […]

Read More

Maandag 18 september

18.00-20.30 Vrede kun je leren, Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3 Potluck maaltijd en samen oefenen in vrede, in jouw leven en in de samenleving, in een tijd van aanslagen en geweld m.m.v. Ruzieleerschool van Sytse en Marlies Tjallingii. Voor de ‘potluck’ maaltijd wordt aan de deelnemers gevraagd om, naast € 5 p.p. voor koffie/thee, iets mee […]

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *