vrede ook in Zwolle

Linke Soep 16 februari 2017 Populisme is Linke Soep

Angst – wantrouwen – polarisatie – generaliseren

GroenLinks wenste Zwolle begin januari een jaar vol oprechte aandacht voor elkaar. Populisme is dan linke soep. Daar gaat het in ons politiek café van donderdagavond 16 februari over.
Trouwe bezoekers, let op: we zitten deze keer aan de andere kant van de Nieuwe Markt, bij Bar en Brood.

Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug

Het is dat jaren terug André Hazes deze tekst al zong, anders zou die vandaag alsnog geschreven moeten worden! In de komende editie van Linke Soep is deze mooie zin ons motto. Hoop die zich daarna dan als een olievlek over Zwolle zal verspreiden.

Gasten deze avond zijn Jaap van Slageren (Universiteit Utrecht), die ons meeneemt in het onderzoek naar politiek wantrouwen waar hij mee bezig is en Maarten van der Werf (eigen trainingsbureau), hij legt uit hoe geweldloos communiceren er uit ziet.
Ook in deze editie geven de extra beelden via YouTube wat extra inkleuring aan de inleidingen. Dat geeft ongetwijfeld voldoende stof voor discussie, en hoop!

Programma:

18:00 Soep
19:00 Inleidingen en filmpjes
19:20 Discussie
20:00 De discussie loopt over in een gesprek, onder het genot van een drankje

Related Posts

Zondag 17 september

09.30 Oecumenische vredesdienst – OLV Basiliek (Peperbus) m.m.v. Basisgemeente De Werkplaats, Doopsgezinde Gemeente, Ev. Lutherse Gemeente, Oosterkerkgemeente (PKN) en Thomas a Kempisparochie (RK). Voorganger: Ds. Andries Bakker   14.00 Gebedshuizenpad: bezoek aan kerk, synagoge en moskee Start bij Dominicanenkerk, Assendorperstraat 29 (fiets mee voor eigen vervoer naar de andere locaties) Bijdrage voor deelname: € 5 […]

Read More

Maandag 18 september

18.00-20.30 Vrede kun je leren, Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3 Potluck maaltijd en samen oefenen in vrede, in jouw leven en in de samenleving, in een tijd van aanslagen en geweld m.m.v. Ruzieleerschool van Sytse en Marlies Tjallingii. Voor de ‘potluck’ maaltijd wordt aan de deelnemers gevraagd om, naast € 5 p.p. voor koffie/thee, iets mee […]

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *