vrede ook in Zwolle

Linke Soep 16 februari 2017 Populisme is Linke Soep

Angst – wantrouwen – polarisatie – generaliseren

GroenLinks wenste Zwolle begin januari een jaar vol oprechte aandacht voor elkaar. Populisme is dan linke soep. Daar gaat het in ons politiek café van donderdagavond 16 februari over.
Trouwe bezoekers, let op: we zitten deze keer aan de andere kant van de Nieuwe Markt, bij Bar en Brood.

Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug

Het is dat jaren terug André Hazes deze tekst al zong, anders zou die vandaag alsnog geschreven moeten worden! In de komende editie van Linke Soep is deze mooie zin ons motto. Hoop die zich daarna dan als een olievlek over Zwolle zal verspreiden.

Gasten deze avond zijn Jaap van Slageren (Universiteit Utrecht), die ons meeneemt in het onderzoek naar politiek wantrouwen waar hij mee bezig is en Maarten van der Werf (eigen trainingsbureau), hij legt uit hoe geweldloos communiceren er uit ziet.
Ook in deze editie geven de extra beelden via YouTube wat extra inkleuring aan de inleidingen. Dat geeft ongetwijfeld voldoende stof voor discussie, en hoop!

Programma:

18:00 Soep
19:00 Inleidingen en filmpjes
19:20 Discussie
20:00 De discussie loopt over in een gesprek, onder het genot van een drankje

Related Posts

zaterdag 21 sept

11.00 – 12.00  Meditatieve aandacht voor vrede  Rode Torenplein – ook voor kinderen 13.30 – 16.00  Walk of Peace  –  wandeling door Holtenbroek (4 km)            onderweg gesprek en verhalen over ‘Vrede verbindt over grenzen’            Start en einde bij de ULU moskee, Gombertstraat 340            Gratis deelname. Graag tevoren aanmelden: walkofpeacezwolle@gmail.com

Read More

zondag 22 sept

9.30 – 10.30    Oecumenische Vredesdienst – OLV Basiliek (Peperbuskerk)            mmv Oosterkerk, Thomas a Kempisparochie, Lutherse kerk, Remonstranten,                         Doopsgezinden en Basisbeweging 10.30 – 11.30  Ontmoeten met koffie/thee in Lutherse kerk, Koestraat 4 11.30 – 12.30  Intercultureel dansen voor kinderen en volwassenen, door SLAG,            Lutherse gemeente en ULU moskee 9.30 – 10.30    Viering Vredeszondag […]

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.