vrede ook in Zwolle

Linke Soep 16 februari 2017 Populisme is Linke Soep

Angst – wantrouwen – polarisatie – generaliseren

GroenLinks wenste Zwolle begin januari een jaar vol oprechte aandacht voor elkaar. Populisme is dan linke soep. Daar gaat het in ons politiek café van donderdagavond 16 februari over.
Trouwe bezoekers, let op: we zitten deze keer aan de andere kant van de Nieuwe Markt, bij Bar en Brood.

Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug

Het is dat jaren terug André Hazes deze tekst al zong, anders zou die vandaag alsnog geschreven moeten worden! In de komende editie van Linke Soep is deze mooie zin ons motto. Hoop die zich daarna dan als een olievlek over Zwolle zal verspreiden.

Gasten deze avond zijn Jaap van Slageren (Universiteit Utrecht), die ons meeneemt in het onderzoek naar politiek wantrouwen waar hij mee bezig is en Maarten van der Werf (eigen trainingsbureau), hij legt uit hoe geweldloos communiceren er uit ziet.
Ook in deze editie geven de extra beelden via YouTube wat extra inkleuring aan de inleidingen. Dat geeft ongetwijfeld voldoende stof voor discussie, en hoop!

Programma:

18:00 Soep
19:00 Inleidingen en filmpjes
19:20 Discussie
20:00 De discussie loopt over in een gesprek, onder het genot van een drankje

Related Posts

VREDESWEEK 2018 16-23 september

Hieronder vindt u per dag het uitgebreide programma van de vredesweek 2018. Het beknopte programma kunt u hier downloaden de flyer kunt u hier downloaden de raamvlag kunt u  hier downloaden Generatieconflict? Vrede! Je bent verstrikt in oorlog: vader, kind en moeder, zoon verstikt in bom en gas. Ontloop de stroom aan vluchtelingen blind: dat lukt je niet […]

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.