18 september 2016 – opening Vredesweek

13.00  Enschede – landelijke Walk of Peace   zie informatie Enschede  inschrijven via de link Enschede is verplicht. Vrijwillige bijdrage €7,50 pp.

 

13.30 Zwolle   Gebedshuizenpad – Over Vrede in verschillende religies – Het Gebedshuizenpad wordt georganiseerd door SLAG Zwolle (Samen Leven Anders Geloven, interreligieuze werkgroep van joden, christenen en moslims). Daarbij brengen de deelnemers achtereenvolgens een bezoek aan de joodse Synagoge (Samuel Hirschstraat), de Doopsgezinde kerk (Wolweverstraat 9) en de Gulzar-e-Madina moskee (Kon. Wilhelminastraat 95). In elk gebedshuis wordt iets verteld over het gebouw en de desbetreffende religie en haar aandacht voor de vrede. Het Gebedshuizenpad start om 13.30 uur in de Synagoge. Deelname kost voor volwassenen vijf euro, bij aanvang te voldoen; kinderen nemen gratis deel. Voor verplaatsing tussen de gebedshuizen wordt gebruik van de fiets aanbevolen. Einde: uiterlijk 16.30, Kon. Wilhelminastraat 95.

dscf8597-medium-2dscf8596-medium

 

16.30 Cantateviering in de Grote of St Michaëls kerk.  Opening Vredesweek. voorganger: Jan Doelman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.