Donderdag 24 sep. 20.00 uur ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’

20.00 Muziektheatervoorstelling: ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?
Oosterkerk aan de Turfmarkt (Bagijnesingel). Toegang gratis – aanmelden is verplicht via deze link. Vrijwillige bijdrage gevraagd na afloop!

Dit jaar gedenken we dat het 75 jaar geleden is dat dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen en we vrij zijn van oorlog en bezetting. Ook is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid. Hij was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij is als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij.

Comments are closed.