5 maart 2020: Zwolle spreekt zich uit tegen kernwapens

Datum: 5 maart van 19.00- 21.00 uur
Plaats In Stadkamer Centrum,
Zeven Alleetjes 1a
8011 CV Zwolle

Maakt u zich zorgen over de toenemende kernwapendreiging, maar weet u niet goed wat u hier zelf lokaal tegen kunt doen? Of zou u graag meer willen weten over kernwapens en over mogelijkheden om hier samen met anderen in Overijssel iets tegen te doen? Kom dan op 5 maart naar ‘Zwolle spreekt zich uit tegen kernwapens!’

Het Vredesplatform Zwolle organiseer in samenwerking met andere organisaties in Zwolle die voor Vrede zijn en met PAX voor Vrede (Utrecht) een bijeenkomst waar meer informatie zal worden gegeven over de modernisering van kernwapens. Remco Frank van PAX zal ons daarover voorlichten. We zullen samen in gesprek gaan over wat we in Zwolle kunnen doen voor een kernwapenvrije wereld. Een concreet voorbeeld kan zijn dat we de gemeente Zwolle vragen om het ICAN Cities Appeal te ondertekenen. Hiermee spreken we onze zorgen uit over de catastrofale gevolgen van het bezit en het mogelijke gebruik van kernwapens en roepen wij de Nederlandse overheid op het VN-verdrag dat kernwapens verbiedt te ondertekenen en te ratificeren. De tekst van het Cities Appeal is te vinden op: www.nonukes.nl/citiesappeal

Wij nodigen u dan ook uit om meer te weten te komen over de huidige ontwikkelingen rond kernbewapening en om met elkaar in gesprek te gaan over wat we lokaal in Zwolle kunnen doen tegen kernwapens. Na een pauze is er ruimte voor nadere onderlinge kennismaking tussen de aanwezigen en de diverse organisaties in Zwolle die actief werken voor Vrede

Organisatie: het Vredesplatform Zwolle

Contact email adres: vredesplatformzwolle@gmail.com

Programma – 5 maart 2020

18.45 uur Inloop
19.00 uur Opening en voorstelronde
19.15 uur Inleiding over huidige context kernwapens – Remco Frank (PAX voor Vrede, Utrecht)
19.45 uur Gesprek
20.00 uur Pauze
20.15 uur Nadere kennismaking tussen de aanwezige organisaties en uitwisseling over mogelijkheden tot samenwerking
20.55 uur Sluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *